A Pannónia Női Borrend, a fiatal borászok támogatására 2010-ben létrehozta a „Pannónia Aranygyűrű Alapítvány”-t, mely először 2011-ben hirdetett pályázatot az új nemzedék tagjai számára. A két évre szóló elismeréssel járó „Pannónia Aranygyűrű és Vándorserleg” díjjal az alapítók célja nem más volt, minthogy felkarolják a fiatal, pályájuk elején járó, de már értékes borokat alkotó tehetséges borászokat, megismertessék nevüket, tevékenységüket mind szakmai, mind fogyasztói körökben.

A fiatalok egy saját maguk által készített borral és egy pályamű benyújtásával tudnak pályázni a díjra, melynek jutalma egy 14 karátos arany pecsétgyűrű, valamint egy vádorserleg. A gyűrűt minden díjazott megtarthatja, a serleg viszont kétévente új gazdára talál, ugyanis a cím birtoklója ennyi időre kapja meg az elismerést.

Az Alapítvány a szakmai elismerés mellett más módon is támogatni szeretné az új generációt. A nyertes, a csatlakozó támogatószervezeteknek, magánszemélyeknek, médiának köszönhetően személyre szabott további juttatásokkal gazdagodik, mint például szakmai tanfolyamok, médiamegjelenés, külföldi vagy hazai pincészeteknél eltölthető szakmai gyakorlat.

A kuratórium tagjai első körben egy vakkóstoló keretein belül 100 pontos rendszerben bírálják el a borokat, amelyből minden 80 pont feletti továbbjut. Második körben a beadott pályaművek értékelése történik, amelynek végén a legmagasabb pontszámot elért pályázat nyeri el a Pannónia Aranygyűrűt. Ez a díj kiváló kiemelkedési lehetőséget teremt egy-egy olyan fiatal, tehetséges borász számára, akinek esetleg körülményei ezt eddig nem tették lehetővé.

A Pannónia Női Borrend, Pannónia Aranygyűrű” pályázatát 2018-ban is meghirdette 35 év alatti, fiatal borászok számára, mellyel a fiatal, pályájuk elején járó, de már értékes borokat alkotó, tehetséges borászokat kívánják elismerni. A fődíj egy 14 karátos arany pecsétgyűrű és egy vándorserleg volt.

A 2018. évi pályázatra 7 pályázati munka érkezett be a megadott határidőre. A résztvevők: Barabás Barna-Balatonfüred-Csopaki borvidék, Butella László-Tokaji borvidék, Kis-Gadó Dániel- Ausztria, Burgenland, Kiss Attila- Mátrai borviudék, Romsics Bence-Balatonfelvidék, Rókusfalvy Palkó- Etyek, ifj. Tiffán Zsolt- Villány.

A pályázat 2 részből állt. Egyrészt egy, a pályázó által készített borból, másrészt egy rövid, öt perces, kis videó filmből, melyben a pályázó bemutatja tevékenységét, borát, borvidékét valamint közép- és hosszútávú terveit, céljait.

A beérkezett pályműveket elismert szakemberekből álló zsűri bírálta el 2019. januárjában.  Külön pontozták a bemutatkozó kis filmet és vakkóstolással külön, a nevezett, borokat.    

Végül ifj. Tiffán Zsolt pályázata került ki győztesen, így ő vihette haza a fődíjat. A verseny igen kiélezett volt a 2. illetve 3. helyekért, mert igen kis pontkülönbségek döntöttek, így végül Barabás Barna (Zelna borászat) végzett a 2. és Rókusfalvy Palkó (Rókusfalvy pincészet) a 3. helyen. 

Szponzorainknak köszönhetően, nagyon szép ajándékokkal térhetett haza a pályázat első 3 helyezettje. A Kádár Hungary Kft. felajánlása 1 db 225 literes barrique hordó volt, a Borüveg THM 1000 db Diam dugót adományozott, a Thermal Hotel Visegrád 1 db vouchert ajánlott fel. Emellett pedig sajtómegjelenéseket kaptak a VinCe és a Bor és Piac magazin jóvoltából, valamint ingyenes nevezési lehetőséget a Vinagora és az Országos Borversenyekre.

A díjak átadására, 2019. március 7-én került sor, egy ünnepi sajtó tájékoztató keretében.

Ami még egy igazán különleges ajándék volt a Borrend részéről, hogy minden pályázatban résztvevő borászatnak felkínálta a megjelenési és kóstoltatási lehetőséget az exkluzív Budai Gourmet fesztiválon, a Millenáris parkban, amellyel három fiatal borász – Tiffán Zsolt-Barabás Barna és Butella László – élt.

Eddigi díjazottak:
2011: Sebestyén Csaba
2013: ifj. Figula Mihály
2015: Keresztes Ákos
2017: ifj. Heimann Zoltán
2019: ifj. Tiffán Zsolt