A Pannónia Női Borrend, a fiatal borászok támogatására 2010-ben létrehozta a „Pannónia Aranygyűrű Alapítvány”-t, mely először 2011-ben hirdetett pályázatot az új nemzedék tagjai számára. A két évre szóló elismeréssel járó „Pannónia Aranygyűrű és Vándorserleg” díjjal az alapítók célja nem más volt, minthogy felkarolják a fiatal, pályájuk elején járó, de már értékes borokat alkotó tehetséges borászokat, megismertessék nevüket, tevékenységüket mind szakmai, mind fogyasztói körökben.

A fiatalok egy saját maguk által készített borral és egy pályamű benyújtásával tudnak pályázni a díjra, melynek jutalma egy 14 karátos arany pecsétgyűrű, valamint egy vádorserleg. A gyűrűt minden díjazott megtarthatja, a serleg viszont kétévente új gazdára talál, ugyanis a cím birtoklója ennyi időre kapja meg az elismerést.

Az Alapítvány a szakmai elismerés mellett más módon is támogatni szeretné az új generációt. A nyertes, a csatlakozó támogatószervezeteknek, magánszemélyeknek, médiának köszönhetően személyre szabott további juttatásokkal gazdagodik, mint például szakmai tanfolyamok, médiamegjelenés, külföldi vagy hazai pincészeteknél eltölthető szakmai gyakorlat.

A kuratórium tagjai első körben egy vakkóstoló keretein belül 100 pontos rendszerben bírálják el a borokat, amelyből minden 80 pont feletti továbbjut. Második körben a beadott pályaművek értékelése történik, amelynek végén a legmagasabb pontszámot elért pályázat nyeri el a Pannónia Aranygyűrűt. Ez a díj kiváló kiemelkedési lehetőséget teremt egy-egy olyan fiatal, tehetséges borász számára, akinek esetleg körülményei ezt eddig nem tették lehetővé.

Eddigi díjazottak:
2011: Sebestyén Csaba
2013: ifj. Figula Mihály
2015: Keresztes Ákos
2017: ifj. Heimann Zoltán