Borrendünk alap célkitűzései közé tartozik hazánk borvidékeinek, az ott tevékenykedő borászok munkásságának alapos megismerése. Ennek érdekében minden évben felkeresünk egy hazai borvidéket, melynek borászataiban látogatást teszünk.

Célunk kettős: egyrészt személyesen is megismerni borászainkat, boraikat, az alkotás folyamatát, másrészt pedig a meglátogatott borászokkal megismertetni borrendünket, tevékenységünket. A kirándulásokon kialakult jó hangulat csapatépítő szerepe a hab a tortán, külön értékes hozadék.

Éves kirándulásaink jegyzéke:
2005 Egri Borvidék: Pók Tamás, Thummerer Pince
2006 Észak- és Dél- Balatoni Borvidék: Konyári Pincészet, Figula Pincészet, Laposa József
2007 Villányi Borvidék: Bock József, Tiffán Ede, Gere Attila
2008 Tokaji Borvidék: Márta Wille Baumkauff, Áts Károly Royal Tokaj, Szepsy István, Árvay János
2011 Szekszárdi Borvidék: Dúzsi Tamás, Vesztergombi Ferenc, Takler Pince, Heimann Pince, Bodri Pince
2012 Balaton-felvidék: Jásdi István, Borbély Pince, Nyári Pince, Tóth Sándor
2013 Soproni Borvidék: Molnár Tibor, Franz Weninger, Luka Enikő, Jandl Kálmán, Kurt Taschner
2015 Egri Borvidék: Thummerer Pincészet, Gál Lajos, Gál Tibor Fúzió Élménypince, Dr. Lőrincz György
2016 Somló: Kreinbacher Birtok, Somlói Vándor Pince, Kolonics Károly Pincészete, György-Kovács Imre Pincészete
2017 Szekszárd: Heimann Birtok, Mészáros Pál, Németh János Pincéje, Vida Borbirtok
2019 A Pannónia Női Borrend Finnországban - beszámoló

A hazai borvidékek és borászok megismerése mellett kiemelt figyelmet fordítottunk a nemzetközi kapcsolatok építésére, ápolására is.

Rendkívül szimpatikus számunkra az a komolyság, amivel a nemzetközi mezőnyben a borrendek viszonyulnak a borkultúrához. Ezek a borrendek egyesületbe tömörülve minden évben kongresszust szerveznek. A nagyszerű szakmai eseményeken a résztvevők a szervező ország kultúrájába is komoly bepillantást kapnak. A kongresszusok vándor jellegűek, minden évben más-más ország borrendje szervezi meg őket, nem kis munkát vállalva fel ezzel.

A Pannónia Női Borrend így csatlakozott 2010-ben az FICB-hez, ami a Borrendek Nemzetközi Szövetsége. Eleinte évente ülésezett, azóta azonban kétévente kerül megszervezésre a nemzetközi kongresszus, amit 2010-ben Magyarország vállalt fel, s borrendünknek ebben a munkában oroszlánrész jutott. A kongresszust és az azt kísérő programokat nagyon jól szervezettnek, és színvonalasnak ítélték meg a résztvevők.

A Pannónia Női Borrend lelkesen részt vesz az FICB januári közgyűlésein Párizsban és aktív közreműködője az FICB nemzetközi Kongresszusainak.

2008-ban Londonban, 2009-ben Toulousban, 2012-ben Szerbiában vettünk részt a kongresszuson, mely utóbbi helyszíne Belgrád és Novi Sad voltak. Jelenleg pedig már készülünk a 2014-es reimsi kongresszusra, a pezsgő hazájába.

Az FICB Kongresszusai amellett, hogy lehetőséget nyújtanak a világ legfontosabb bortermelő országaiból érkezett borrendekkel való kapcsolatfelvételre, kiváló alkalmat teremtenek a Világ Borai program keretében a magyar borok népszerűsítésére is. Erre az eseményre minden ország a legjobb borait hozza el és a magyar borok kivétel nélkül valamennyi kongresszuson osztatlan sikert aratnak.

2010 óta szoros kapcsolatban állunk a Madeirai Gasztronómiai Renddel, kölcsönösen részt veszünk egymás rendezvényein.